Lukijoilta

Kiitos Teuri, rikostutkija ja MOT

Viimeinkin tuli esiin yksi oikeuslaitoksen edustaja, jolle nähtävästi ko. laitoksen mädännäisyys alkoi piisata. Moni kansalainen on ihmetellyt viimeaikaisia isokenkäisten syyttämättäjättämisiä. Uskaltaisiko elätellä toivoa, että vihdoinkin aletaan päästä sylttytehtailijoiden jäljille; kabinetteihin, joissa konnakaverit vapautetaan ja tarvittaessa syyttömät tuomitaan.

Annetaan kansalle kuva mukamas tasa-arvoisesta ja oikeudenmukaisesta kohtelusta lain edessä. Niin taitavasti, että rutinoituneet, taitavat, rehelliset ja kaiken nähneet rikostutkijatkin menevät ansaan. Heidät höynäytetään tekemään vuositolkulla laajaa rikostutkimusta, jonka lopputulos, näytöstä huolimatta on vapauttava.

Miten tavallinen ihminen saa oikeutta, jos lähtee käräjöimään isokenkäisiä vastaan? Oletus ei liene väärä, että isokenkäisen taustatukena on aina jonkinlainen kerho, ystävä, tai poliittinen vaikuttaja? Suomessa on vähän asukkaita, ja vaikuttajien piiri on pieni. Kaikki valtaapitävät tuntevat toisensa tavalla tai toisella.

Kumpikohan systeemi on demokraattisempi, se jossa kansalaiset tietävät lahjonnan avulla saavansa oikeutta vai meidän kuvitteellinen, näennäinen samanarvoisuutemme lain edessä? Valitsisin itse ensinmainitun, se on rehellisempää. Saksassa vaaditaan, että tuomareiden on ilmoitettava, jos kuuluvat vaikkapa vapaamuurareihin. Mahtaa mennä kauan, ennenkuin meillä aletaan vaatia tuoteselostusta tuomareilta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ehdotan, että perustetaan rahasto josta esim. oikeuslaitoksen mädännäisyyden paljastajalle taattaisiin työnsä menettäessään tai kiusatuksi joutuessaan vaikkapa loppuelämäkseen nykyistä kuukausiansiokehitystään vastaava palkka.

Rahaston olemassaolo kannustaa muitakin puhumaan ja paljastamaan. Pieni hinta oikeudesta, muutama markka per kansalainen ja vuosi. Lisäksi kansa äänestäisi vuoden mädännäisyyksien paljastajat ja myöntäisi heille Nobelin palkintoa vastaavan kunnianosoituksen. Kaksi palkinnon saajaa meillä jo on, kiitos heille. Joukkoon mahtuu vielä.

Tavalliselle kansalaisellekin oikeutta