Lukijoilta

Kakskerran kirjasto
säilytettävä

Olen huolestuneena seurannut Turun Sanomista tietoja, joiden mukaan ikimuistoisen kesäpaikkani Satavan (Kakskerran) kirjasto on suljettuna toistaiseksi koulun homevaurioremontin takia. Ja sitten julkaistiin yleisönosastokirjoitus (18.5.), joka vahvisti pelkoni: tämä ns. lainausasema on tarkoitus kaikessa hiljaisuudessa sulkea kokonaan.

Olen kohta viisikymmentä vuotta tottunut kiireisen talven jälkeen rentoutumaan Kakskerrassa kesää viettäen, ja tähän on oleellisena osana kuulunut se palvelu, mitä Kakskerran pieni sivukirjasto on tarjonnut. Sen vähäisillä määrärahoilla on talven aikana hankittu pieni määrä uusia kirjoja, joita kesän kolmen kuukauden aikana olen kahlannut läpi, ja ollut tyytyväinen saamaani palveluun.

Vuosien varrella palvelu on supistunut: kahdesta lainauspäivästä on tullut yksi, kirjastonhoitajan lomien ajaksi on alettu sulkea kirjasto (ei sijaista), mutta sitkeästi olen vuosi toisensa jälkeen leimauttanut lainauskorttiini uuden vuosinumeron jo vuodesta 1980, ja tavannut kirjataskuissa olevista pahvikorteista lainausnumeroani, jos en ole varmasti muistanut, olenko ko. kirjan jo lukenut. Tätä palvelua ei pääkirjaston Pallas-tietojärjestelmä tarjoakaan!

Mitä voisimme me kuntalaiset nyt tehdä, että saisimme pitää kirjastomme? Kakskerran lainausasema ei työllistä kokonaista kirjastonhoitajaa, joten ketään ei saada kilometritehtaalle lopettamalla sen toiminta. Yksi kaupunginosa vain jää taas ilman yhtä palvelua. Niitä on Kakskerrassa muutenkin vähänlaisesti. Mistä me kohta niitä veroja maksamme?

Markku Vähätalo