Lukijoilta

Vaaleihin puhtaasti
omalla listalla

Kiitos Jukka Mikkolalle kirjoituksesta Vaaliliitot hämäävät äänestäjiä (TS 24.5.). Soisin että jokainen lukisi sen ja ajattelisi kenen joukoissa seisoo.

Olen jo usean vuoden ajan esittänyt, että Suomen kristillisen liiton tulisi mennä eduskuntavaaleihin omalla listalla. Alistuessaan kerta toisensa jälkeen kiusaukseen osallistua vaaliliittoon toisten puolueiden kanssa, Skl myöntää avoimesti olevansa toisen asteen poliittinen voima, joka ei yksin omilla äänillä saa kansanedustajaa. Tilastot valitettavasti osittain tukevat tätä ajatusta.

Mutta jos Skl menisi omalla listalla vaaleihin muutaman kerran ja tekisi hyvän vaalityön joka kerta, uskon, että ennen pitkää se voi saada oman kansanedustajan tästäkin vaalipiiristä. Silloin se olisi aidosti, sitä mitä julistaa.

Kahdenkymmenen vuoden aikana Skl:lla on ollut vain kaksi varteenotettavaa ehdokasta vaalipiirissämme eduskuntavaaleissa. Toisilta ehdokkailta on tie katkaistu jo alkuunsa sisäisellä taktikoinnilla. Tämä on johtanut siihen, ettei maaseudulle ole muodostunut vahvoja paikallisosastoja, koska niiden keulahahmoilla ei ole ollut mahdollisuutta osoittaa kykyjänsä vaalityössä. Skl:n tulisi mennä eduskuntavaaleihin omalla täydellä listalla ja kerätä ehdokkaiksi kaikki kynnellekykevät vaalipiiristä ja antaa heille mahdollisuus näyttää mihin pystyvät.

Toivon, että Skl pysyisi perinteisenä, konservatiivisena uskontopuolueena. Sen aatemaailmalla oli tilaus laman aikana, mutta emme osanneet käyttää sitä hyväksemme. Kun ihmisten peruspalveluja ajetaan pian alas, avautuu ehkä uusi mahdollisuus kristilliselle julistukselle, jota politiikka niin kipeästi kaipaa.

Skl:n solmimaa vaaliliittoa en pidä sen epäpyhempänä kuin suurten puolueiden listoja.

Taisto Valta
kaupunginvaltuutettu (krist)