Lukijoilta

Lapsen parhaaksi

Mistä löytyisi kasvatus- ja
koulutusmyönteinen paikkakunta? Olen seurannut huolestuneena eri paikkakuntien kasvatus- ja koulutusmyönteisyyttä lähinnä opettajien lomautuskeskustelun välityksellä. Lasten kasvatus- ja koulutusjatkumolle on tulossa lisää rapaumia kun Turun kaupunki muuttaa osan lastentarhanopettajan viroista lastenhoitajien työsopimussuhteiksi.

Lööpit jo kirkuvat oppilaiden katselevan pornovideoita lomautuskoulussa. Mitä tapahtuu päiväkodeissa, väistyykö kasvatustehtävä säilytystehtävän tieltä? Pelkään lyhytnäköisten ja laskettavissa olevien kasvatusalan säästöjen johtavan laajoihin ja osittain ennustamattomiin yhteiskunnallisiin ongelmiin, joiden oireiden lievittämiseen kuluu enemmän rahaa kuin prosessin alussa aikaansaadut rahalliset säästöt.

Aikaansa seuraavien vanhempien onkin syytä seurata asuinpaikkakuntansa kasvatus- ja koulutusmyönteisyyttä lastensa ja itsensä parhaaksi. Lapseni käy päiväkodissa ja vaimoni on näitä lomien ajaksi ulosheitettyjä lastentarhanopettajia.

Vaikka itselläni onkin hyvä koulutussuunnittelijan työpaikka Turussa, lienee perheemme etua kokonaisuudessaan arvioitaessa syytä hakeutua sellaiselle paikkakunnalle, jossa molemmilla vanhemmilla on mahdollisuus pysyvään työpaikkaan ja lapsella kasvu- ja oppimisympäristö, jossa akateemisten kasvattajien ja opettajien sallitaan antaa parhaansa lasten ja yhteiskunnan eduksi.

Turkulainen kasvatustieteiden
maisteri ja jatko-opiskelija