Lukijoilta

Mökkikansaa
riistetään

Saaristokunnat, esimerkiksi Kemiön saarella mainostavat olevansa kiinnostuneita kesämökkiläisistä. Mutta miten mökkiläinen kokee tilanteen. Hän luo rakentamisaikana työtilaisuuksia ja ostaa palveluja ja tarvikkeita eli avustaa paikkakuntalaisia pitämään peruspalveluja oman kunnan alueella.

Mökkiläistä kuitenkin rangaistaan katteettomalla riistolla. On kiinteistövero maksimiprosenteilla, lisäksi mökkiläiset maksavat yli puolet kuntien koko jätteenhoitohuollosta. Paikkakuntalaiset kesämökkiomistajat ovat vapautettuja kesämökkiensä jätehuoltomaksuista kokonaan. Minusta kaikkien tulee maksaa saman verran.

Me mökkiläiset emme voi vaikuttaa kunnissa mitenkään, mutta maksumiehiksi kelpaamme kyllä. Eikö olisi kohtuullista, että myös me saisimme edustajamme kuntaan valvomaan etujamme. Tai sitten pitäisi olla jokin muu tapa varmistaa, että kaikki olisivat samanveroisia.

Mökkiläisenä toivoisin lisäksi mm. tietoja tärkeimmistä muutoksista tai tapahtumista paikkakunnalla, jos ne vaikka vaikuttaisivat myöskin vapaa-ajan asukkaisiin jotenkin. Niin metsä vastaa niin kuin sinne huudetaan.

Saariston torppari