Lukijoilta

Lailliset asetuksetkin
joutavat liikenteeseen

Pasi Venho kirjoitti asiallisesti ja kurinalaisesti autoilun vastustajien kadunsulkutempauksesta Turun keskustassa 16.5. Ymmärrän hyvin P. Venhon ärtyneisyyden, koska TS:n juttu Street Partysta ikäänkuin syyllisti hänet henkilökohtaisesti.

Asenteellisesti olen täysin nuorten kadunvaltaajien puolella. Lakikin on luotu liikkumaan ja kenties muuttumaan. Koskaan emme saisi juuttua lukemaan lakia sokeasti. Kaupunkilaisilla kuten kaikilla itsenäisesti itsekkäästi ajattelevilla on oikeus kyseenalaistaa pykäliä. Jos nuoret kadunvaltaajat moisella tempauksella rikkovatkin lakia, ovat he kuitenkin käsittääkseni kaupunkilaisten ikiomalla asialla.

Street Party -porukka oli ilmeisesti saanut vahvistuksia Turun ulkopuoleltakin ja kuului näin osasena kansainväliseen 33:n tapahtuman ketjuun viidessä eri maanosassa Todella hatunnoston arvoinen juttu nuorilta!

Ajatelkaapa esimerkiksi keskiaikaista Turkua ja sen silloisia katuja. Onko katu siis alunperin rakennettu autolle vaiko liikkeelle ja liikkumiselle? Ei muuta kuin lukkiutuneet tavat ja asenteet liikenteeseen. Kaupunki kulkijoille, polkijoille ynnä esim. ratikoille.

Markku Mäkinen
itsekin kadulla pölykapseleita
vastaan marssinut ja taistellut