Lukijoilta

Katujuhlissa ei
ollut kauhunhetkiä

Vastaus Pasi Venhon mielipidekirjoitukseen Kadut rakennettu liikenteelle (TS 20.5.).

Juhlan onnistumisen ja liikenneturvallisuuden takaamiseksi oli tärkeää ohjata autoliikenne nopeasti pois valitulta katuosuudelta. Tämä sujui mallikkaasti ja Venhon edellä ajaneet jatkoivat matkaansa suoraan huomattuaan liikenteenohjaajan. Katu oli siis jo suljettu molemmista päistä sekä banderollein että ihmisin Pasi Venhon saapuessa paikalle - tarkoitus ei ollut sulkea tietä minkään erikseen valitun auton kohdalta. Kuvaajat tulivat paikalle omasta aloitteestaan.

Tilanteessa ei ollut TS:n uutisoimaa dramatiikaa tai kauhunhetkiä sillä herra Venho ei yrittänyt ajaa kenenkään päälle. Herjaukset olivat molemminpuolisia. On valitettavaa, että Pasi Venho koki tilanteen henkilökohtaisena loukkauksena. Tämä ei ollut kenenkään tarkoitus.

Katujuhlien osanottajina olivat kaikenikäiset ihmiset. Uskoaksemme tapahtuman positiivinen viesti kantaa sen aiheuttamien haittojen ylitse moninkertaisesti. Tämän osoittaa juhlien saama runsas positiivinen palaute sekä aiheesta virinnyt keskustelu.

Hyvin sujuneen juhlamme nimenomainen tarkoitus oli protestoida henkilöautoilun ylivaltaa muuhun liikenteeseen nähden. Mielestämme Venhon näkemys 99 prosenttia kaduista on rakennettu autoja varten ei voi olla esteenä katutilan uudenlaiselle käytölle. Tulevaisuuden kaupunkisuunnittelu ei voi perustua yksityisautoilun suosimiselle.

Turun Street Party halusi esittää vaihtoehtoja katutilan käytölle ja antaa ihmisille mahdollisuuden hauskanpitoon keskellä kaupunkia. Toivoaksemme tässä myös onnistuttiin.

Aurakadun sulkemiseen osallistuneet
Leo Lahti
Otso Lapila
Antti Salo