Lukijoilta

Bussikuskit
kielikylpyyn

Kesä tulee ja samoin turistit, jotka rasittavat bussikuskeja typerillä kysymyksillään. Kysyvät hankalilla ulkomaankielillä rautatieasemaa, lentokenttää, turisti-infoa, muumeja ja vaikka mitä.

Voivat jopa kysyä karttaa ihan vaikka bussikuskilta, vaikka kartan antaminen ja palvelu ei kuulu kuskien toimenkuvaan. Heidän ei tarvitse muuta tehdä kuin ajaa linkkaria, mitä sitä turhaan vierasmaalaisille vastaamaan, pysykööt poissa ja opiskelkoot suomen kieltä. Parempi olla vastaamatta mitään ja tuijottaa suoraan eteenpäin, kyllä se silloin hoksaa mennä muualle kyselemään vaikeita...

Oikein sydämestä ottaa, kun ei edes perussanastoa voida kuskeille opettaa. Ei pidä ihmetellä, ettei turisteja tule Turkuun tarpeeksi, kun ei edes hyvää tahtoa riitä palvelun parantamiseksi.

Viimeistään nyt kuskit kielikylpyyn ja isot plakaatit heille avuksi, jossa vaikeat sanat ovat englanniksi, saksaksi ja ruotsiksi kirjoitettuna. Niitä voi sitten kysyjälle näyttää, ettei tarvitse sanoa mitään.

Tärkeät sanat olisivat esimerkiksi railway station, airport, turistinfo, mumindalen joitakin sanoja mainitakseni. Lentokentälle menevän bussin kohdalle iso kyltti, jossa lukee monella kielellä lentokentälle! Samoin iso muuminkuva Naantalin bussin viereen. Muita tärkeitä kylttejä saatte itse keksiä!

Tämän viestin sanomana on: hyvällä tahdolla osaamme vaikka mitä!

Voulez-vous