Lukijoilta

Poliittisia valheita

Tarkoituksella eduskuntatalon sisältä levinnyt seksikeskustelu on saanut tarkoitetut mittasuhteet.

Niillä pyritään harhauttamaan kansa vaalien lähestyessä unohtamaan edustajien saamattomuus päivänpolttavissa (seksikin polttaa ainakin eduskunnassa päivittäin) asioissa. Näitä ovat lisääntyvät leipäjonot, syrjäytyneiden joukot, vanhusten hoitamattomuus, koulujen toimimattomuus ja monet muut asiat.

Mitä on se, jos kansanedustaja sanoo kollegalleen tätä hyvännäköiseksi ja seksikkääksikin? Se on poliittinen valhe (puhujapöntössä sanottuna siitä heti huomauttaisi joku irvileuka) ja vieläpä päin naamaa. No, liittyy siihen varmaan oman edun tavoitteluakin, niin kuin aina politiikkaan.

Entä sitten, jos edustaja jollakin ulkomaanreissuilla, joita nyt alkaa olla päivinä enemmän kuin eduskunnassa istumista, koputtelee vaikkapa vaan Satu Hassin (pyydän, että Liisat, Päivit ja muut eivät loukkaannu) ovelle keskellä yötä? Siinä on tarkoitus päästä vaan politiikan ytimeen ja sillä jos millä politiikkaa tehdään niin meillä kuin muualla.

Mitä on se, kun edustaja, joko mies naista, nainen miestä ja joskus (ainakin riittävästi huppelissa) ehkä samaakin sukupuolta, kopeloi kollegaansa? Se on pelkkää poliittista kähmintää ja sitä esiintyy joka puolella mutta muualla ilman politiikkaa.

Rauno Jokiniemi