Lukijoilta

Kaksi juhlaa,
yksi liputus

Nimimerkki Pikku Oonan mummi kertoi mielipidesivulla 10.5., että Henrikinkirkkoon 2.5. klo 15 alkavaan kastetilaisuuteen saapuneet vieraat huomasivat kirkon lipun olevan puolitangossa. Hän kysyi: Miksi lippu piti laittaa jo ennen klo 15 puolitankoon? Olisi sen ehtinyt varmasti myöhemminkin. Tuntui todella pahalta. Lapsi saa nimen ja lippu on puolitangossa, onko tämä oikein?

Pikku Oonan mummin kertomusta on täsmennettävä. Kyseessä oli kaksi samaan aikaan Henrikinkirkkoon sovittua tilaisuutta. Kaste oli sovittu alkavaksi klo 15. Jo tätä ennen kappelissa oli alkanut hautaan siunaaminen. Sen muistotilaisuuteen saapuvia odoteltiin klo 15 jälkeen kirkolle.

Osittain päällekkäin menevien tilaisuuksien takia suntiolla oli kädet täynnä töitä. Muistettuaan, että lippu on puolitangossa, hän kävi tapaamassa kastetilaisuuteen tulleita kirkon eteisaulassa. Anteeksi pyytäen suntio kertoi kastejuhlaan saapuneille, että lippu on hautaan siunaamisen ja muistotilaisuuden vuoksi puolitangossa.

Kahden erilaisen juhlan vuoksi kirkon suntio jäi tässä kahden liputuskäytännön loukkuun: hautajaisvieraat lienevät olleet suruliputuksesta hyvillään, mutta kasteväkeä se annetusta selvityksestä huolimatta loukkasi.

Pidän suntiota hyvänä työntekijänä. Kun hän tuli asianosaisille kertomaan, mistä liputuksessa on kysymys, asiasta olisi voitu keskustella ja purkaa pahaa mieltä jo kirkon aulassa.

Kun keskustelu siirtyy sanomalehden yleisönosastoon, pahaa mieltä aiheutetaan useimmiten vain lisää.

Jouko Hallia
tiedotuspäällikkö
Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä