Lukijoilta

Äitienpäivänä 1998

Herää, Suomi-äiti! Hyvää huomenta ja hyvää äitienpäivää! Me tuomme Sinulle kauneimmat kevätkukkasemme. Me avaamme ikkunasi itään ja länteen, etelään ja pohjoiseen ja tuuletamme kotisi puhtaaksi kaikesta pölystä pitkän ankean talven jälkeen.

Me laitamme tuoreita koivunoksia olkapäillesi, ettei Sinun reväisty kädentynkäsi näkyisi ja laskemme kukkaseppeleen helmoihisi, että kukaan ei huomaisi Sinun olevan vailla toista jalkaa. Me Sinun lapsesi, emme toki koskaan unohda vammaisuuttasi ja nyt, äitienpäivänä, tahdomme olla Sinulle hyviä ja kilttejä. Me Sinun lapsesi, tiedämme kyllä vikamme, olemme riitaisia ja pahansuopia toisillemme. Annathan anteeksi!

Sinun mieltäsi emme haluaisi pahoittaa, mutta olemme vielä lapsia. Kunhan kasvamme, niin ehkä myös viisastumme. Ja sitten pidämme tämän yhteisen kotimme aina puhtaana ja raikkaana ja ilman riitasointuja niin, että voit tulevina äitienpäivinä katsella hulmuavia siniristilippujamme rakkaan Maamme-laulun kaikuessa. Hyvää ja onnellista äitienpäivää Sinulle, Suomi-äiti!

Eräs lapsistasi