Lukijoilta

Kaupungin parku

Vastaan 1.5. mielipidesivulla julkaistuun kirjoitukseen kepulaisten parkumisesta. Kaupungin veronmaksajalla on kovat tuntipalkat, kun maksaa maajussinkin velkojen korot. Kaupunkilainen tekee 10 kk töitä, on vuosilomat talvilomat pekkasvapaat ja noin 1/2 kk palkallisia vapaapäiviä. Siitä maksetaan 13 kuukauden palkka lomaltapaluurahan kanssa, työtunteja 210x8=1680 tuntia.

Karjan kasvattaja tekee vuodessa töitä noin 340x10=3400 tuntia, lomaa on jopa kolme viikkoa...Palkallisia vapaapäiviä ei ole, jos ei tee töitä ei ole tuloakaan. Jos ostaa turhan koneen niin tulee siitäkin tappiota eikä hyötyä.

Kuka maajussi on häirinnyt kaupunkilaisten ilmaisia työpaikkoja. Maanviljelijä ostaa itse työpaikkansa, karjansa ja koneet ym. Maalta viedään rahaa kaupunkeihin, sukupolvenvaihdosten myötä on monen tilan hintaa viety useampaan kertaan kaupunkiin. Jatkajaksi jäävä ottaa velkaa ja maksaa jos jaksaa ja sama toistuu.

Olisi valtiolla ja tehtailla rahaa jos kaupunkilaisetkin ostaisivat työpaikkansa muutamalla miljoonalla. Valtio saisi pitää 10 vuoden tauon veronkeruussa ja tehtaat ym. tuottaisivat kilpailukykyistä tavaraa maailmalle eikä jokavuotiset lakotkaan toistuisi aina.

Kepulainen