Lukijoilta

Puolalanpuisto
suojelukohteeksi

Puolalanpuisto on osa kauneinta Turkua. Jokaisen turkulaisen pitäisi tajuta tämän vanhoja puu- ja kerrostaloja täynnä olevan alueen merkitys omalle kotikaupungilleen. Aluetta olisi suojeltava, jotta kulttuurimiljöö voitaisiin säilyttää osana tämän kaupungin historiaa.

Mutta toisin on. Ensin joutui asukasyhdistys tappelemaan parkkiluolan sisäänmenoväylästä, jonka oli määrä halkaista osa puistosta pois Läntisen Pitkänkadun ja Ajurinkadun risteyksen kohdalta. Nyt sitten rakennetaan uudiskerrostaloa puiston kupeeseen kahden vuosisadan alussa rakennetun jugend-talon väliin. Miten on mahdollista, että rakennuslupa on myönnetty mauttomalle rumilukselle juuri tähän paikaan? Talo tulee rikkomaan Puolalanpuiston maisemaa surutta. Onkohan tätä hanketta ehditty nyt ajatella loppuun asti?

Haluaisin kiinnittää vielä huomiota naapuritalon asukkaana räjäytyksiin, joita työmaalla suoritetaan. Ne ovat tietenkin tarpeellisia, mutta millainen on niiden vaikutus kohta sata vuotta vanhoihin kerrostaloihin työmaan vieressä?Joka kerta räjäytettäessä huoneistomme seinät rapisevat ja ikkunoiden sivustat halkeilevat. Kukahan senkin korvaa? Itse räjäytystöistä ilmoittaminen on myös jäänyt puolitiehen. Pyynnöistä huolimatta kaikista tulevista räjäytyksistä ei ole asianmukaisesti naapureille ilmoitettu, vaikka näin olisi tehtävä.

M.Valtonen