Lukijoilta

Torvisoiton tahdissa

Näinä päivinä on monenlaista tramppaajaa astellut torvisoiton tahdissa, perinteisesti Suomen siniristilipun ollessa marssijoiden keulakuvina. Vappuna marssi liput hulmuten Yliopistonkatua vastatuulessa idästä länteen Vasemmistoliiton pieni joukko sekä enempi myötätuulessa lännestä itään aika pieni Sdp:n sisukas marssiporukka.

Kristillisten paljon laajempi joukko kulki vallan muita teitä. Luultavaa on, että keskustakin tuo omat joukkonsa traktoreineen vapun viettoon torin laitoja kiertämään lähivuosina.

Sunnuntaina marssivat partiolaiset muodostivat sitten ihan oman suurtapahtumansa. Läänin maaherra Heikki Koski puhui kirkon edustalla lähes 5000 nousevalla partiojoukolle, ja paljon oli myös yleisöä seuraamassa nuoren sukupolven ryhdikästä menoa. Rumpujen tahdissa nuorimmatkin marssijat liikuttelivat pieniä töppösiään. Mikä sopii paremmin kansamme nuorten alkutaipaleelle kuin juuri partioliike.

Nuoruus on upeata, mutta se ei ole elämänura. On myös todettu, että ensimmäisiä havaintoja takapajuisissa maissa on, että lapset vielä tottelevat vanhempiaan.

Jousimies