Lukijoilta

Tosi inflaatio yli
kymmenen prosenttia

On täyttä harhautusta hallituksen ja Suomen Pankin taholta esittää, että inflaatio olisi vuositasolla 1,8 prosenttia. Se on kirjoituspöytävirkamiesten ja vastaavien laskelmaa, jolla ei ole mitään tekemistä todellisen inflaation kanssa. Se on ollut yli 10 prosenttia ja kiihtyy tänä päivänä voimakkaasti yli senkin.

Lähes kaikki hinnat ja palvelut ovat selvästi nousseet ja varmasti keskimäärin yli 10 prosenttia. Mm. monet elintarvikkeet, leivät, juomat, hedelmät jne.

Samoin vuokrien nousu on ollut yli 10 prosenttia, rakennustarvikkeiden ja asuntojen hinnat vielä enemmän sekä monien palveluiden ja käyttötarvikkeiden hinnat. Entiset alennukset ovat lähes kokonaan poistuneet ja tarjouksia ei juuri enää ole.

Kun toimitusajat ovat useilla aloilla selvästi pidentyneet ja sanotaan, että tavaraa ei ole pystytty valmistamaan varastoon pitkään aikaan osoittaa tämä, että ei enää ainakaan alennuksia anneta.

Kun yrityksien voitot ovat erittäin voimakkaasti nousseet kysymyksessä monelta osin tämä inflaatio on johtunut voittojen kasvattamisesta.

Inflaatio on todellisuudessa tänään hyvin voimakkaassa nousussa ja selvä ylikuumeneminen on pian edessä. Näyttää siltä, että mitään ei ole opittu tämän vuosikymmenen alussa tehdyistä karkeista talous- ja rahavirheistä.

Tosi on