Lukijoilta

Kauppahallista mallia

TS/Jari Laurikko<br />Kirjoittaja kehottaa ottamaan esimerkkiä Turun kauppahallista, missä tavarat pakataan perinteisesti paperiin, eik&aum l; vaikeasti hävitettävään muoviin.
TS/Jari Laurikko
Kirjoittaja kehottaa ottamaan esimerkkiä Turun kauppahallista, missä tavarat pakataan perinteisesti paperiin, eik&aum l; vaikeasti hävitettävään muoviin.

Jätelaki on saanut paljon hyvää aikaan; muutoin olisimme tänään kokonaan roskien peitossa. Keräily on kiitettävällä tavalla toiminut kaupungeissa ja muissa taajamissa, jopa saaristossammekin.

Valitettavasti samaan aikaan keräyspakkausten tuotanto on huomattavasti lisääntynyt. Tuskin yhtään elintarviketta saa ostaa myymälöistä, ellei niiden ympärille ole kääritty pehmeä tai kovempi muovi. - Anteeksi, ei aivan sentään. Turun kauppahallista saamme ostaa elintarvikkeita, jotka siististi kääritään paperiin, jonka hävittämisessä ei ole vaikeuksia.

Kysyn miksi kaikki myytävät tavarat pakataan muoviin? Kuten sahat, taltat, viilat, pihdit, helat, vetimet, jne. Viimeisten vuosien aikana on ryhdytty paketoimaan myös huonekalut ja poikkeuksetta kaikki rakennusmateriaali.

Lopettakaamme tarpeeton pakkaaminen, niin säästämme paljon polttoainetta jätteiden kuljetuksissa ja niiden hävittämisessä.

Eero E. Ekman