Lukijoilta

Miksi televisio siirtyy
kesäaikaan jo keväällä

Kiitos Milka Hyrklahti todella oikeaan osuneesta kirjoituksesta urheilulähetysten ylimitoituksesta Suomen kaikilla tv-kanavilla (TS 24.4.). Voidaan puhua urheilun tv-diktatuurista. Mikään ohjelma lukuunottamatta ehkä maailmansodan puhkeamista ei katkaisisi esimerkiksi jääkiekkolähetystä.

Urheilukanava on paikallaan, jolloin jäljelle jäävät kanavat lähettäisivät meille ei-urheiluihmisille ohjelmaa. Nyt ei riitä, että yksi kanava lähettää urheilua vaan samaan aikaan saattaa yleisurheilun lisäksi tulla toisaalta autourheilua ja tennistä.

TV1 kehtaa tekopyhyydessään esim. lähettää oopperaesityksiä lauantaina alkaen klo 12.00 jolloin moni oopperankin ystävä tekee ostoksia tai on poissa kotoa, kaikillahan ei ole videota.

Toinen asia mikä harmittaa on tv-kanavien siirtyminen kesäaikaan jo huhtikuussa, ts. kanavalla kuin kanavalla loppuvat suositut sarjat jatkuen useimmiten vasta syyskuussa. Saamme siis jo huhtikuusta tyytyä uusintoihin. Uutta tuotantoa ei tehdä, näytetään vaan jotain potaskaa ettei kansa valita.

Kansan on syytä nousta metelöimään edellämainituista asioista, sillä ei minkään suuntainen pakkovalta ole sopivaa tämän päivän Suomessa.

Kyllästynyt katsoja