Lukijoilta

Ystävällisyyttä liikenteeseen

Ajelin Turun kaupungissa ja sen lähiympäristössä. Aurinko paistoi ja päivä oli kirkas. Melko monet ajoivat ilman lähivaloja. Hyvä tapa muiden taholta on antaa tästä vinkki vilkuttamalla kerran valoja. Näin minullekin tehdään joskus ja olen tyytyväinen.

Yhdessä tapauksessa mieshenkilö vilkutti takaisin valojaan useita kertoja. Toinen näytti keskisormea. Eräässä risteyksessä tulin sivutieltä. Päätietä ajoi nainen ilman valoja ja vilkutin hänellekin. Takaisin tuli kiukkuinen ja närkästynyt katse. Kukaan näistä kolmesta ei sytyttänyt ajovalojaan. Asenne oli ilmeisesti: Mitä siinä vilkuttelet. Luuletko olevasi joku poliisi!.

Kuudessa tapauksessa ajovalot sytytettiin. Kiitosta tai hymyä ei tullut, vaikka katselin vastaantulijoita suoraan silmiin. Kaksi kertaa sain palautteena iloisen kädenheilautuksen ja hymyn.

Kiitos Teille yhteistyökykyiset autoilijat. Annoitte minulle uskoa. Ystävällisyyttä kannattaa kuitenkin jatkaa. Ehkä edellä olevat kuusi oppivat vähitellen esimerkkiemme pohjalta myös kiittämään. Kolme ensimmäistä autoilijaa taitavat kuulua ryhmään: toivottomat tapaukset.

Autoilija vuodesta 1964