Lukijoilta

Ei jokainen
ohittaja kaahaa

Nimimerkki Henki kyseessä purki tällä palstalla (TS 19.4.) närkästystään siitä, että kaaharit ohittavat hänen uuden autonsa maantiellä. Itsekin kuulun autoilijoihin, joiden mielestä on hoopoakin hoopompaa maksaa ylimääräistä autoveroa ylinopeussakon muodossa, joten noudatan aina poikkeuksetta nopeusrajoituksia.

Vaihdoin myös minä, kuten nimimerkki, autoni hiljattain uuteen. Entisellä ajoin 120000 maantiekilometriä ja liikenne sujui hyvin, mitä nyt joku höyrypää joskus kohelsi ohi.

Mutta annas olla kun tuli uusi auto alle. Jo riitti ohittajia pilvin pimein ja vihaista jonoa syntyi taakse. Näinköhän ne kadehtivat uutta autoa, ajattelin aina siihen saakka kunnes ohitin ensimmäisen näyttötaulun. Kertoma oli karua kieltä: vaikka mittarini näytti kahdeksaakymmentäkolmea, todellinen nopeus oli 74.

Enpä väitä, että nimimerkillä olisi nyt sama tilanne, mutta asia kannattaisi tarkistaa. Ja sama kannattaisi tehdä niiden autoilijoiden, jotka manailevat esimerkiksi talvinopeusrajoituksia, mutta köröttelevät siinä seassa sitten seitsemääkymppiä liikennettä vaarantaen.

Näyttötaululle siitä!