Lukijoilta

Suuret palkkatulot
eivät rikastuta

Sinulle ja muillekin, jotka tällä palstalla ovat ihmetelleet sitä vääryyttä, että Suomen maassakin on ns. suurituloisia, jotka hyvällä omallatunnolla kävelevät optiosalkkujensa kanssa ja miettivät mahdollisia sijoituskohteita.

Suomessa verotus pitää huolen siitä, että palkkatuloilla ei pääse rikastumaan. Eikö asiaa voisi kääntää kadehtimatta myös toisinkin päin, eli ne joilla on suuret tulot maksavat myös veroa enemmän. Saaduilla verorahoilla pidetään yllä sitäkin hyvinvointia, mikä meillä Suomessa nyt on.

Kuka maksaisi kaikki ne julkiset palvelut, joita meillä on? Eikö juuri verorahoilla pidetä näitä yllä! Meillä on lapsilisät, ilmainen peruskoulu ja kouluruokailu, neuvolapalvelu, terveyskeskuspalvelu, jossa on vain muodollinen maksu ja lukuisia muita palveluja, joita Suomessa saa edullisesti.

Sosiaalivirastot ja Kela myöntävät tukea jos missäkin asiassa. Lisää ollaan vielä vaatimassa, mutta yhtään ei ajatella, kuka tämän kaiken maksaa! Eikö juuri tämä ns. suurituloinen, joka maksaa palkastaan puolet veroa!

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Bruttopalkkaan tuijottamalla kateus senkun lisääntyy. Pitäisi mieluummin ajatella, että maamme ns. suurituloiset juuri maksavat niitä palveluita, joita työttömät tai pienituloiset ovat saamassa.

Suomen maassa rikastuu ainoastaan perimällä jotakin, josta siitäkin on maksettava aina vero. Toisaalta voi rikastua suurella työmäärällä, mikäli jaksaa tehdä monta työtä yhtä aikaa. Tästäkin tulosta verovirasto pitää huolen, että sinulle jää vain työnilo.

Joten teille, jotka kadehditte suurituloisia sanoisin, että järjen käyttö on sallittua! Eikö juuri ns. suurituloinen anna firmassaan sinulle työtä tai etkö juuri hänen verotuloillaan saa mahdollista työttömyyskorvausta, jos olet jäänyt työttömäksi.

Vielä, kannattaako opiskella ja ottaa opintolainaa, jos esim. lääkärille ja täysin kouluttamattomalle maksetaan samaa palkkaa?

Suodaan siis ns. suuri palkka niille, joille se kuuluu. Ei ole syytä kadehtia heitä, jotka opiskelullaan ja työllään sen ansaitsevat. He varmasti maksavat osuutensa yhteiskunnalle verotuksen yhteydessä!

Se, miten saatuja verorahoja käytetään eri palveluihin, on taas poliittinen juttu. Siitä voi syyttää vain päättäjiä, jos rahat menevät vääriin kohteisiin eikä niitä, jotka rahoja maksavat.

Työtön - mutta ei tukea
puolison palkan tähden