Lukijoilta

Miksei urheiluohjelmille
perusteta omaa tv-kanavaa

Meidät suomalaiset on pantu kertakaikkiseen urheilun pakkopaitaan. Olemme niin urheilun syövereissä, että koko kehityksemme ja kaikki voimamme menevät urheilun katsomiseen tai lukemiseen.

Varsinkin televisiossa urheilu saa terrorisoida meitä ei-urheilufaneja aivan mielivaltaisesti. Meiltä viedään mahdollisuudet moniin kiinnostaviin katseluihin tai pilataan ne ainaisilla myöhästymisillä tai ajankohdan muuttamisella. Urheilulle annetaan aina etusija.

En ole vielä koskaan huomannut, että esimerkiksi hyvän musiikkiohjelman tai uskonnollisen ohjelman takia olisi myöhästytetty jotain ohjelmaa. Uutistoimittajat istuvat siinä uupuneen näköisinä yrittäen anteeksipyynöillään selvittää taas myöhästyneitä uutisia. Miten he jaksavat tehdä työtään, joka urheilun takia lamauttaa heidän oman työnsä?

Miksi ei urheilu miljoonillaan, joita valtio sille syytää, kustanna itselleen omaa kanavaa tai kanavia televisiossa? Näin ollen me muut pääsisimme tästä ainaisesta pakkosyötöstä. Kaikki henkevyys ja älykkyys heitetään sivuun, vain urheilusaavutukset merkitsevät jotain. Miksi ei kukaan esitä vastalausetta urheilun pakkosyötölle ja terrorismille? Jokaikiseen ohjelmaan, mainospalaan ja taukoon ujutetaan välähdyksiä urheilusta.

Päättäjät televisiossaja muissa medioissa, pankaa urheilu kuriin niin, ettei se saa terrorisoida älykkäitä ja korkeammalla henkisellä tasolla olevia kansalaisia. Tähän on ripeästi puututtava ennen kuin olemme urheilun turruttamia hölmöläisiä koko kansa.

Milka Hyrklahti