Lukijoilta

Kirjoittajavieras:
Maailman laidalta

Kirjoittaja Juha-Pekka Lehto on raisiolainen sähköasentaja ja kaupunginvaltuutettu (sd).
Kirjoittaja Juha-Pekka Lehto on raisiolainen sähköasentaja ja kaupunginvaltuutettu (sd).

Suomen toimittajakunta on mennyt sekaisin tai ainakin jokin pintaosa siitä. Työministeriön konsulttitutkimus on saanut heidät takajaloilleen. Joku on lukenut heidän juttunsa ja vieläpä arvioinut niitä.

Mitä tulee luokitteluun, niin siinähän toimittajat ovat ylivertaisia, he nostavat tai laskevat ihmisten arvoa jatkuvasti. Toiset luokitellaan nykyaikaisiksi tai vanhanaikaisiksi. Toiset roistoiksi tai hyviksi ihmisiksi. Toisten päälle heitetään epäilyksen varjo ja usein nämä tapahtuvat todella epämääräisin perustein. Lähinnä toimittajien omien mielipiteiden pohjalta.

Toimittajilla on valtava vaikutus, mutta ei mitään vastuuta. Onhan meillä medioiden kuluttajillakin tietysti vaikutuksemme. Joku ne toimittajien jututkin lukee ja roskaa luetaan paljon. Siksi niitä myös tehdään.

Monet kunnat ovat talousvaikeuksissa ja pyrkivät säästämään eri tavoin menoissaan. Jotkut kunnat ovat joutuneet lomauttamaan väkeään. Jos kunnan veroprosentti on melko alhainen niin pitäisikö silloin ajatella ensin tulopuolta ja muita säästöjä ennen lomautuksia.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Miten lomautukset sitten toteutetaan. Vantaa on ollut sen asian suhteen tapetilla, siellä lomautetaan niin opettajat kuin kaikki muutkin työntekijät. Lasten vanhemmat ovat aivan oikeutetusti huolissaan opetuksen järjestämisestä lomautusten aikana, minäkin olisin. Opettajat voisi lomauttaa kesällä, hehän saavat palkkaa silloin tai viikonloppuisin. Mutta niin paljon eivät hekään sentään ajattele lapsia.

Kuntien puolustukseksi voisi mainita. että useat nyt lomautuksia suunnittelevat kunnat ovat tarjonneet opettajille säästösopimuksia, jotka OAJ on torjunut.

Jotenkin opettajienkin kannan ymmärtää, olisi kai kumma saada työttömyyskorvausta tekemättömyydestä kun siitä yleensä on saanut palkkaa. Mutta lapset eivät joutuisi vaikeuksiin eikä muita kunnan työntekijöitä mahdollisesti tarvitsisi lomauttaa aiottua pitempään.

Taisteluhelikopterit eivät ehtineet edes nousta ilmaan, kun ne jo ammuttiin alas Suomen taivaalta. Onneksi vai epäonneksi, mistäpä sen tietää. Tämmöisellä yleisellä järjellä ajateltuna 10-15 taisteluhelikopterilla ei ole suurtakaan merkitystä missään suuremmassa revohkassa. Varsinkin kun ajattelee missä tilassa muu armeija on.

Sotaväestä annetaan tehokas ja moderni mielikuva, vaikka puolet väestä syöksyy taisteluun traktorin lavalla ja on varustettu teholtaan melko kyseenalaisin taisteluvälinein. Tai sitten on tapahtunut melkoinen muutos viime kertausharjoitukseni jälkeen. Millä järjellä kenraalit asiaa ajattelevat?i

Meillä on joskus tulevaisuudessa kuutisenkymmentä Hornettia, mutta tuskin silti ilmaylivoimaa mihinkään suuntaan. Liittyykö tähän sitten jotakin jota ei ole julkisuudessa kerrottu, ei edes kansanedustajille.