Lukijoilta

Eläinlääkäreissä
on eroa

Olen syyskuusta lähtien joutunut koirani kuumeilun ja voimakkaan kuolaamisen vuoksi käymään eläinlääkärillä lukuisia kertoja. Toispual teurastamoo esimerkiksi otettiin kaksi röntgenkuvaa ja verinäyte, josta osa lähetettiin Tampereelle. Veriarvot olivat normaalit, mutta röntgenkuvien perusteella lääkäri tuomitsi potilaan ilmarintaiseksi keuhkovammaisiin kuuluvaksi ja totesi vielä tylysti saas nähdä kuinka äijän käy. Hinta 930 mk.

Veimme saksanseisojamme ja röntgenkuvat Naantaliin tohtori Kurkelan tutkittaviksi. Ei tämän koiran keuhkoissa mitään vikaa ole!

Jos määräämänsä kuurin jälkeen vielä on kuolaamista, suositteli tri Kurkela Helsingin Yliopiston eläintieteen laitokselle menoa, tarkempia tutkimuksia varten. Hän ystävällisesti kirjoitti vielä lähetteenkin.

Oltuaan yli vuorokauden potilaana ja käytyään läpi perusteelliset tutkimukset (näytteitä lähetettiin USA:han tutkittaviksi), ilmarinnasta ei ollut puhettakaan. Hinta 1570 mk on merkityksetön 930 mk:n hintaiseen 0-tutkimukseen verrattuna.

Päästyään empaattisten ja sellaisten ammatti-ihmisten tutkittavaksi, jotka osaavat muutakin kuin rahastaa, lemmikkimme alkoi heti toipua ja voi nyt erinomaisesti.

Kysynkin valvooko joku eläinlääkäreiden pätevyyttä ja rahastusta, vai onko niin etteivät omat koirat pure. Onko mahdollista saada rahansa takaisin poskelleen menneestä diagnoosista sovinnolla.

Jos koirani joskus saa tikun tassuunsa, enkä pysty sitä itse poistamaan, vien HÄNET suoraan Helsinkiin, ellei eläinlääketieteen tohtori Kurkela ole tavoitettavissa.

Reijo Peltonen