Lukijoilta

Lapsille ja nuorille
ankarampi kuri

Suomeen ja suomalaisille annettiin vuosikymmeniä sitten ukaasi: lapsia ei saa kurittaa kotona eikä koulussa. Eikä muutenkaan komentaa. Ja tässä on tulos: alle kymmenvuotiaat jo haistattelevat opettajille, kuljetaan kadulla yömyöhään ja tapellaan, juodaan ja tehdään kaikenlaista ilkivaltaa. - Mutta kun mitään ei muka voida, nuorten täytyy saada itse päättää tekemisistään, mukamas!

Kyllä voidaan jos päättäjillä on halua. Tehdään niin kuin Virossakin:

1) Ulkonaliikkumiskielto alle 16-vuotiaille klo 22 jälkeen.

2) Vanhemmat asetettava vastuuseen lapsensa rötöstelyistä.

3) Perustettava työ- ja ojennusleirejä, joissa olisi niin paljon työtä ja urheilua, ettei jaksa enää ajatella konnuuksia.

4) Esimerkiksi vakuutusyhtiöt, jotka joutuvat maksamaan vahingonteoista sijoittaisivat rahansa leirin perustamiseen.

Meillä on kasvamassa jo kolmas sukupolvi, joka ei halua tehdä työtä pienellä palkalla, koska muutenkin elää mukavasti yhteiskunnan kustannuksella ja paremminkin kuin työssä ollessa.

Jotain on pahasti vinossa. Ennen oltiin harjoittelijoina 2-3 vuotta pienellä palkalla. Nyt heti ainakin 5000-6000 markkaa pitää saada, koska kaikkea pitää saada ja heti.

Mutta joskus tulee tuollaisestakin loppu. Viisaat päättäjämme eivät vain halua nähdä mihin ollaan menossa. Mutta päättäjät: Tehkää ihmeessä jotain!

Toivoton Äiti