Lukijoilta

Lapsikin tarvitsee
lomaa päivähoidosta

Päivähoidon viimeisimmässä kyselyssä kysyttiin josko voisin pitää lapseni kotona kesä-, heinä- ja elokuun, niin saisin maksuttomaksi kyseiset kuukaudet. Kenellä on mahdollisuus pitää 3 kk:n kesäloma? Kannattiko moinen kysely?

Eikö olisi yksiselitteisempää päivähoidossa, että kun vanhemmilla on lomaa tai vapaapäiviä niin myös lapsella olisi vapaata päivähoidosta. Päivähoidon perimmäinen tarkoitus on huolehtia lapsesta vanhempien työssäkäynnin ajan, sen ajan kun kumpikaan vanhemmista ei pysty lapsesta huolehtimaan.

Tuntuu pahalta, kun vanhemmat sanovat vievänsä lapset hoitoon lomallaan, sillä perusteella, että kun kerran maksetaankin. Moniko laittaa autonsa lohkolämmittimen päälle kesäkuussa, vaikka maksaakin sähköpaikasta läpi vuoden?

Siinä olisi kahdenkin eri tutkimuksen paikka. Toisessa voitaisiin tutkia millaiset säästöt tulisi päivähoidossa, kun lomalaisten lapset olisi kotona ja toisessa voitaisiin tutkia minkälaisia seuraamuksia tulee, kun lapsella ei ole lainkaan lomia: sairastavuusriski, kasvatusongelmat, murrosiänongelmat, kouluvalmiudet, koulumenestys... jne.

Paperistakin
säästöjä