Lukijoilta

Konikallion liitäjät

Eduskunta on todennäköisesti tällä kertaa kiinnostunut isommista liitäjistä, ja karvaturkkiset liito-oravat ovat enempi luontoaktivistien ja vihertävien kettutyttöjen maisemilla. Forssan metsänhakkuita seurannut luonnonharrastaja oli ällikällä, poliisit suojelivat metsänhakkuita sekä siellä työskenteleviä monitoimikoneita. Samalla tietysti häätäen liito-oravat pois kaatuvien puiden alta - jos siellä metsänomistajan puustoissa niitä liitolentäjiä yleensä sattui olemaan

Jo viikkoja sitten aktivistit panivat tuulemaan ja hakkuut oli lopetettava kertaheitolla, toisen metsää kun on komiaa suojella, sekä siellä ärhennellä.

Mutta eipä vaan rahkeet kestäneet, ja isäntä aloitti keskeytetyn kaatohomman jo aamuvarhaisella. Viiden hehtaarin kaatotyöt oli siluvei illansuussa. Paikalla oli kyllä muutamia luonnonsuojelijoita ja tietysti uteliaita naapureita.

Lieneekö luonnonsuojelijoilla tietoja metsänhoidosta, ja kuinka harvassa metsässä ne liito-oravat tykkäävät asustella. Pesiä ne kuulema tekevät tikan pesiin ja muihin sopiviin koloihin. Mahtaako tässä metsässä olla enempikin sellaisia entisiä liitäjän pesiä?

On luultavaa, ettei EY-tuomioistuin kyselyistä huolimatta laita tikkua ristiin tämän Konikallion oravajutun vuoksi. Heillä kun on paljon muuta ja tärkeämpää tekemistä kuin moisten karvakorvien isompi häly ja hoito.

Suomi on metsävaltainen maa ja hoidettu metsä on ilo kulkijan silmälle. Metsänhoitajat on koulutettu huolehtimaan maamme metsien kunnosta, josta useampi luonnonhoitaja ei tiedä juuri yhtikäs mitään.

Metsä on myös sen omistajan pankki, jossa korko kasvaa hitaasti, mutta varmasti. Metsissä on liito-oravilla kyllä alueita ja tilaa harjoitella ilmalentojaan.

Jousimies