Lukijoilta

Vesiasiat kuntoon
Turun seudulla

Olen saanut ilon vierailla Turun seudulla useaan otteeseen syksyn ja talven mittaan. Jo lapsuusajoilta Turku on jäänyt mieleen historiallisena, kauniina ja sivistyneenä kaupunkina.

Avantouimarina olen vieraillut myös Ispoisten avantouintipaikalla. Yllätyksekseni havaitsin kopin seinällä lapun: Ei suositella uimakäyttöön. Kolibakteereja liikaa. Kuulokuva paikallisilta on, että se on tämä Aurajoen vesi, tämä kun on aluetta mihin joki laskee. Ja ei kun uimaan.

Lisähämmennystä aiheutti lähikaupungin kraanavesi. Tuoksu ja maku ei parhaalla tahdollakaan ole miellyttävä. Ehkä ohimenevää, ajattelin. Usean päiväkausien oleskelun aikana tilanne on kuitenkin ollut sama.

Luonnollisesti Saimaan norppa ja lento-oravat ansaitsevat sijansa sydämissämme. Nykyään kun ollaan aktiivisia ympäristöasioissa monin eri tavoin ja muodoin, esitän Turun suunnan aktiivisuuden suuntaamista tärkeään elämän perusasiaan: veteen. Varmasti löytyy rauhanomaisia keinoja saada tämä monelta kantilta suuri asia parempaan kuntoon. Muuten Turku menettää ympäristökuntineen suuren osan viehättävyydestään. Valitettavasti.

Juha Nummela
Lahti