Lukijoilta

Isännöitsijä pidätti
oikeuden nimeni
käyttöön

Ainakin Turun kaupungin vuokrataloyhtiöiden taloissa tuntuu olevan yleisenä käytäntönä säilyttää jo pois muuttaneen henkilön nimi entisen asunnon ovessa ja käytävän yleisessä nimiluettelossa pitkiäkin aikoja. Tästä seuraa automaattisesti vakava kysymys: Millä oikeudella?

Omalla kohdallani oli vuokrasuhteeni loppunut puolitoista kuukautta sitten ja olin virallisesti kirjattu uuteen taloyhtiöön, mutta nimeni oli esillä entiseen tapaan aiemmassa asuinpaikassani.

Huoltoyhtiön isännöitsijä antoi kyselyyni ällistyttävän typerän vastauksen: - Entisen asukkaan nimi pidetään esillä uuden asukkaan tuloon asti. Se on yleinen tapa!

Asia alkoi purkautua siitä, kun pari tuttavaani valitteli, etten ollut koskaan kotona heidän käydessään soittamassa ovikelloani...entisessä paikassa. Mitään epäilyjä ei herännyt, koska nimeni oli esillä vanhaan tapaan.

Yhdelläkään isännöitsijällä, huoltoyhtiöllä, taloyhtiöllä tai minkään sortin viranomaisella ei ole oikeutta pitää julkisesti esillä vuokrasuhteen lopettaneen ja pois muuttaneen henkilön nimeä. Turun kaupungin asuntoyhtiössä ei tämä perusvalitukseen kuuluva asia ole vielä mennyt perille. Vähitellen pitäisi tajuta, että jokaisella on oikeus nimeensä ja se seuraa kantajaansa.

Nyt olen kuullut monille ihmisille sattuneen samanlaisia harmitilanteita: huoltoyhtiöt eivät huolehdi velvollisuuksiensa mukaisesti pois muuttaneiden nimiä entisistä asuinpaikoista. Tuollaista voidaan kutsua harkituksi harhauttamiseksi.

Muuttaville ihmisille annan neuvoksi, että poistakaan lähtiessänne itse nimenne entisistä paikoista. Teillä on siihen oikeus, sanoipa joku isännöitsijä mitä tahansa.

Harmia kerrakseen