Lukijoilta

Kansanedustaja ei vie
työttömän työpaikkaa

Turkulainen sosialidemokraattinen valtuutettu Henry Toivari kritisoi voimakkaasti tällä palstalla työskentelemistäni kesäloman aikana. Ensinnäkin teen työtä ilmaiseksi eli en vie keneltäkään työpaikkaa ja toiseksi Henry Toivari turkulaisena valtuutettuna on ollut vaikuttamassa, että Turun sosiaalikeskuksessa on vähennetty viisi sosiaalityöntekijän (sij.) virkaa ja nyt toimeentulotuen jonot Turussa ovat jo lain vastaisia (TS 6.3.98). Ahdingossa ja tuentarpeessa olevat ihmiset kärsivät ja sosiaalityöntekijät joutuvat tekemään ylipitkää päivää. Kahden viikon työpanokseni kenties vähän auttaa niin toimeentulotukiasiakkaita kuin ylityöllistettyjä sosiaalityöntekijöitä. En siis vie keneltäkään työpaikkaa, koska teen työni ilmaiseksi ja nykyinen henkilökunta tekisi vielä enemmän työtä ilman työpanostani.

Mielestäni minulla on oikeus päättää siitä, mitä kesälomallani teen. Jos haluan käytännön työkokemuksen kautta saada perspektiiviä siitä, miten lainsäädäntö on kolmen vuoden aikana muuttunut ja vaikuttanut esim. sosiaalityöhön ja toimeentulotukiasiakkaihin ja kokemukseni tallennan kirjan muodossa, en ymmärrä, että tämä olisi mitenkään tuomittava teko.

Ilmeisesti Henry Toivarin on mahdoton ymmärtää kyynisyydessään, että on olemassa kansanedustajia, jotka ovat kiinnostuneita kesäaikaankin yhteisten asioiden hoidosta ja haluavat säilyttää konkreettisen tuntuman työhön, työttömyyteen, köyhyyteen ja yleensäkin arkielämään. Myös kansa ja turkulaiset valitsevat valtuutetut, Henry hyvä!

Marjaana Koskinen
kansanedustaja (sd)
Raisio