Lukijoilta

Kansanedustaja vie työttömän työpaikan

Turun Sanomien sanat ja teot -palstalla oli 14.3. maininta kansanedustajien pitkistä kahden kuukauden lomista. Palstalla mainittiin, että raisiolainen kansanedustaja Marjaana Koskinen aikoo viettää osan eli neljä viikkoa ihan oikeissa töissä.

Koskinen itse sanoo, että hän aikoo olla kaksi viikkoa sosiaalityöntekijänä ja saman verran tarjoilijana. Näin hän kertoo saavansa käytännön kokemusta siitä minkälaista työ on (ja miten hallituksen toimenpiteet ovat purreet). Kokemuksensa hän aikoo purkaa sitten syksyllä kirjaksi.

Hämmästyttää:

1. Ovatko kansanedustajien lomat liian pitkiä, kun niiden aikana voi käydä muualla töissä?

2. Ovatko kansanedustajien palkat niin pieniä, että on pakko tehdä lisätöitä?

3. Onko kansanedustajalle työnhaku niin helppoa, että hän vain ilmoittaa menevänsä töihin?

4. Onko oikein, että kansanedustaja vie joltakin työttömältä työn vaikkakin vain pätkätyön?

5. Voiko kansanedustajan tehtävissä vieraantua näin nopeasti kuin Koskinen oikeista töistä?

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

6. Eikö neljän viikon työkokemuksista kirjan kirjoittaminen vaikeuta aiotulla aikataululla kansanedustajan tehtävien hoitoa vai onko kirjoittajalla liian vähän valiokuntapaikkoja tai muita työryhmiä?

7. Työkokemuksillaan Koskinen havainnoisi hallituksen toimien purevuutta. Eikö kansanedustajalla tulisi olla näkemyksiä muutoinkin?

8. Jos vain oikean työn kokemisen kautta voi tuntea kansan hädän, niin kuinka moni kansanedustaja onkaan kokemattomuuttaan kykenemätön päättämään?

9. Työllistämisestä kansanedustajat ovat näkyvimmin huolehtineet palkkaamalla itselleen avustajia. Siksikö, että riittää itselle aikaa vaikka ruveta osapäiväkirjailijaksi?

Työn tulisi olla kaikkien oikeus. Toiset niitä kahmivat. Toiset niitä valikoivat. Toiset eivät niitä saa millään. Tapaus Koskisesta käy selkeästi ilmi tavallisen kansalaisen ja kansanedustajan eriarvoisuus. Tulee kuitenkin muistaa, että kansa valitsee kansanedustajat!

Henry Toivari