Lukijoilta

Asunnon vaihtaminen halvemmaksi

Omistaja myy asuntomme. Etsimme uutta. Kun on löytänyt upean ja ihanteellisella paikalla sijaitsevan asunnon, joutuu pulittamaan vuokravälitykselle sen saamisesta kuukauden vuokran + alv. Turussa kaksion kohdalla se voi tehdä käsittämättömät 3000 mk.

Vuokranantajat vaativat ainakin hyvistä asunnoista ahneuksissaan kolmen kuukauden takuuvuokria, koska se on vakiintunut käytäntö. Jotta saa katon päänsä päälle, kulut voivat nousta reippaasti yli kymppitonniin muuttokulut mukaan laskettuina. Tämä on mielestäni liikaa asunnosta, josta voi joutua lähtemään toisen pakottamana.

Vuokravälitykset rikastuvat alituisella vuokralaispomputtelulla. Eikö vuokravälitysten tehtävä ole tarkistaa, että vuokralaisilla ei ole maksuhäiriöitä eikä epämääräistä elämää elettynä? Kolmen kuukauden takuuvuokra on yhtä kohtuuton kuin välityspalkkiokin. Kaikilla pitäisi olla oikeus saada asunto kohtuuhintaan.

Toivon kilpailua välitysalalle tai siirtymistä ilmoitustaulun käyttämiseen esimerkiksi internetissä, jolloin kulut olisivat kaikille minimaaliset.

Kyllästynyt asuntomaksaja