Lukijoilta

Kansa maksaa kaiken - aina

Lipposen - Niinistön hallitus ei paljon ajattele sitä, että kaikki ne rahanmenot mitä se nyt lyö lukkoon on maksettava ja kansalaiset, varsinkin huonotuloiset, ovat maksajia.

Kaikki tiedämme kuinka suuri valtion velka on tällä hetkellä ja talouselämä on jo viisi vuotta toiminut täysillä. Silti ei velkaa ole pystytty vähentämään, voiko enää odottaa, että tätä kautta parannettaisiin valtiontaloutta. Julkisuudessa on annettu ymmärtää, että tilanne on menossa päinvastaiseen suuntaan eli valtion velan tarve tulee lisääntymään nykyiselläkin menolla. Tästä huolimatta hallitus lupaa toimia niin, että kaikki sosiaalietuudet pidetään ennallaan, mennään Emun kolmanteen vaiheeseen ensimmäisten maiden joukossa, tilataan 8 miljardin markan edestä helikoptereita ja maamiinat korvataan hyvin, hyvin, paljon kalliimmilla vastaavilla aseilla. Sen jälkeen Suomi onkin valmis liittymään sotilasliitto Natoon täysjäsenenä eikä sekään ole suinkaan halpaa huvia. Niin ja onkohan Hornetitkaan vielä täysin maksettu.

Jollakin tavalla hallituksen toimet ymmärtää, kun katselee niitä viimeisiä puolueiden kannatusmielipidemittauksia vasten, kaikissa kolmessa viimeisessä Suomen Keskusta on ollut suosituin puolue. Eduskuntavaalit ovat jo vuoden kuluttua ja paljon mahdollista on se, että nykyiset suuret hallituspuolueet menettävät kannatustaan ja silloin toistuu se sama mitä tapahtui Holkerin hallituksen jälkeen: Suomen Keskusta joutuu taas, jos kerran kansa antaa sille luottamuksensa vaaleissa, korjaamaan niitä vääryyksiä mitä nykyinen hallitus saa aikaan. Tietenkään Keskusta ei vastuuseen voi yksin joutua, mutta vahinko on silti tapahtunut jo vaikka nykyisistä hallituspuolueista toinen suuri olisi mukana.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

En pidä siitä, että hallitusta kootaan ennen vaalituloksen saamista, mutta sitä ehdottaisin, että seuraavassa hallituksessa tulisi olla kaikki kolme suurinta puoluetta. Silloin ei tietysti olisi oppositiota, mutta sitä ei varmaankaan tarvitakaan. Maan taloudellinen tilanne on niin vakava, että on pakko jokaisen koettaa puolueen niin kuin kansalaisenkin pelastaa Suomi taloudellisesta ahdingosta. Erimielisyyksiin ei silloin ole varaa.

Heikki Niittymäki