Lukijoilta

Terveyskeskukseen
on päästävä bussilla

Turun kaupungilla on laajaa asiakaskuntaa palveleva terveysasema osoitteessa Kirkkotie 13. Erityisesti terveysasemaa käyttävät vammaiset ja vanhukset ovat pettyneitä siihen, että lähimmät pysäkit ovat hankalan kävelymatkan päässä Hämeentiellä. Kulkumatkalla on niin suuret korkeuserot, että se on monelle huonokuntoiselle liian raskas, usein jopa vaarallinen matka.

Turun liikennelaitoksen johtaja on lupaillut bussiyhteyden palauttamista Kirkkotielle Turun Sanomissa jo aikoja sitten, mutta moista parannusta ei ole tapahtunut.

Kuulin terveysasemalla käydessäni, että asia on edelleen selvitettävänä lukuisten valitusten johdosta. Päästäkseen terveysasemalle on monen vammaisen ja vanhuksen suorastaan pakko väärinkäyttää vapaa-ajan taksikorttiaan. Korttia ei näet saa käyttää terveyspalveluissa asioidakseen eikä maksutonta kyytiä niin vain saa, ainakaan riittävän pian. Niinpä monet pyytävätkin taksia ajamaan terveysaseman lähiosoitteisiin jaksaakseen sitten siitä kävellä perille saakka. Pysäkin puute haittaa toki muitakin talossa asioivia (päivittäin kuulemma noin 1500 kävijää), erityisesti sairaita.

Harmistunut