Lukijoilta

Lomautukset ja
kotiseuturakkaus

Turku on liittymässä niiden häpeällisten kuntien joukkoon, jotka lomauttavat henkilökuntansa. Jos tähän mennään, pitäisi lomautukset porrastaa tulojen mukaan. Pienipalkkaiselle viikonkin ansionmenetys voi olla vaikeaa, koska joka markka on jo etukäteen sijoitettu. Yli viikon lomautuksista maksetaan kassakorvaus ja niinpä esitän, että yli 15000 markkaa kuussa ansaitsevat lomautetaan kahdeksi viikoksi ja yli 200000 ansaitsevat kolmeksi viikoksi.

Valtuuston lauta- ja johtokuntien jäsenet voivat esittää todellista kotiseuturakkautta ja kieltäytyä loppuvaalikaudeksi kokouspalkkioistaan, joissa vuositasolla säästetään noin viisi miljoonaa. He ovat ylimpien virkamiesten kanssa suurimpia syntipukkeja siihen, että Turku vaeltaa taloudellisessa aallonpohjassa. Kokouspalkkiot ovat täysin suhteettomat, neljänsadan kahtapuolta ja puheenjohtajille tämä tuplana. Lisäksi puheenjohtajille tulee vuosipalkkio.

Säästöä tulee kun lopetetaan lautakuntien ulkomaanmatkat sekä johdon kaikenkarvaiset huvimatkat.

Kannattaisi myös selvittää, mitä Turulle on tullut maksamaan kaupungin kahden mahtipuolueen jäsenilleen junailemat kaupungin työpaikat. Varsin moni on valittu, jos on ollut sopiva. Ja kun ei ole ollut sopivaa paikkaa, sellainen on tehty.

Voi olla, että ylläoleviin ratkaisuihin ei tarvitse turvautua, koska kaupungin ylin johto on oivaltanut, että kaupunkilaisten ilmainen virkistyskeidas Saaronniemi alkaa tuottaa rahaa kassaan. Rahastus- ja myyntitehtäviin ei tule valita ainakaan niitä, joiden aikaisempia Ruissalo-bisneksiä viranomaiset selvittävät, vaikka olisivatkin sopivia. He voisivat hoitaa esim. maksullisten käymälöiden tyhjennyksen. Itse tosin en aio siitä maksaa, vaan turvaudun pöheikköön.

Aapeli