Lukijoilta

Mitä kuuluu
Suomineito?

Kirjoitan Sinulle nyt ensimmäisen kerran. Tosin olen Sinua nuorempi, mutta vanhempi ihminen kuitenkin. Tässä iässä ei naisonni enää tahdo osua kohdalle, niin ajattelin, jos Sinä jaksaisit kuulla valituksiani.

Toivottavasti olet sentään voinut hyvin, kun ovat jo hullutuksetkin varmaan jääneet pois. Siitä olen huolissani, kun olet jo noinkin korkeassa iässä. Tahtoo väkisinkin jo kerääntyä kaikenlaista remppaa ja kolotusta ihmiselle.

Pitääkö paljon pillereitä popsia? Ei ole halpaa sekään. Kehottaisin kuule olemaan tarkkana tautien kanssa. Nyt on henki täällä sellainen rahapulassa, että on tarkoitus pistää vaivat numerojärjestykseen.

Sinusta ei varmaan enää ole työihmiseksi. Saattaisit joutua sinne jonon hännille, kun on tuota ikääkin. Toisaalta onhan se niinkin, että varmaan on jotain jäänyt säästöönkin matkan varrella, joten uskon Sinun jonoista selviävän.

Entä jaksatko vielä virkeästi seurata päivän tapahtumia? Sitä kun on nykyään internettiä, telefaksia ja kännykkää. Välillä tuntuu, että aika on ajanut pahasti ohi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Toisaalta Sinulle varmaan kerrotaan sellaisiakin, joita ei kaikille huudella. Miten esimerkiksi Sinulla on eläkeasiat järjestyksessä. Vieläkö jotain maksavat. Tuli vaan nyt mieleen sekin.

Puhuvat jotkut sitäkin, että pitäisi eläkerahoista vähän vapauttaa pörssipeliin, että tulisi tuottoa. Se on sellainen automaatti, jos tulee sijoituksille tuottoa, niin eläkkeet nousevat, jos taas menee enempi tappion puolelle, niin eläkkeet laskevat.

Pahin ongelma asiassa on voitonjako. Sitä kun yleensä tulee niin vähän, ettei siitä riitä jaettavaksi. On parempi sijoittaa se vararahastoon, tai uusiin sijoituksiin. Sitten voi taas tulla uudelleen tappiotakin.

Sitten meillä on nykyään esillä mediassa eli tiedotusvälineissä aika-ajoin tämä valtion velka. Eletään vieläkin kuin pellossa. Ei sitä pidä ihmisen kaikkea saada, säästettävä on ja nuukasti elettävä. Siksi siitä valtionvelasta on aina muistutettava kansaa, ettei se rupea silmille hyppimään.

Sitten on tulossa vielä se Emukin. Siitä taas ei kukaan tiedä, mitä se tulee kansalle maksamaan. Tuleeko uusia jäsenvelvoitteita, joihin pitää löytyä rahaa. Kuinka kauan se on tämmöinen Euroopan järjestys pystyssä. Ettet vaan näyttele siellä maailmalla rikkaampaa kuin olet. Meikäläiset tahtovat välillä uhota. Sitten taas pitää väkeä valmistella pienempään elämiseenkin. Se johtuu siitä, kun ikää kertyy meille muillekin.

Ei tule eurot riittämään. Kukahan mahtaa siinäkin rahanvaihdossa kerätä emissiota ja kurssivoittoa. Ei minulla oikeastaan mitään muuta ole nyt mielessä. Vähän piti höyryjä päästellä. Vointeja vaan ja turvallista mieltä, Sun poikas valvoo vartioi.

Juhani Sinervo