Lukijoilta

Ruissalo tarkoitettu
turkulaisten käyttöön

On se kumma kun taas ollaan suunnittelemassa Ruissalon saaren käyttöä rahastustarkoituksiin.

Pentti Sokajärvi ja kaikki he, jotka uskaltavat sanoa vastustavan mielipiteensä tähän rahastusvimmaan, ovat aivan oikeassa. Saaronniemi on tärkeä kesänviettopaikka varsinkin kaikille niille turkulaisille, joilla ei ole omaa kesähuvilaa meren tai järven rannalla. Se on ja on ollut jo usean sukupolven ajan perheiden sekä lasten ja nuorten suosittu kesänviettopaikka.

Olisi jo aika lopettaa pelleily Ruissalon saaren hoidosta, käytöstä ja leirintäalueen siirtopuheista. Se on ainoa järkevä ja sopiva leirintäalueeksi tällä seudulla, turkulaisten omaisuutta, jolloin heidän mielipiteensä ratkaisee saaren käyttöön liittyvät toimet.

Saarelta alueen omaan käyttöönsä saaneet ovat jääviä tässä asiassa. Monet yhdistykset kuten esim. Liikeliiton Ruisranta huolehtivat omalta osaltaan niin turvallisuudesta kuin siisteydestä ja muustakin kunnostuksesta saaren eri alueilla.

Hotelli- ym. rahastuskohteet eivät ole perustellusti sinne kuuluvia. Juuri tämänlaatuiset kohteet ovat niitä liikennettä lisääviä saastuttajia ja myös saaren rauhaa häiritseviä.

Tällaiseen tarkoitukseen ilmeisesti ei Ruissalon saarta tarkoitettu kun se luovutettiin kaupunkilaisten omaan käyttöön ja Turun kaupungin hallintaan.

Anna-Liisa Jokinen