Lukijoilta

Onko valtiolla liikaa rahaa

Hallitus on suuressa viisaudessaan esittänyt noin 7700 miljoonaa markkaa valmius- eli rambojoukkojen perustamiseen sekä näiden aseistamiseen taisteluhelikoptereilla.

Tämä ei vielä riitä, vaan helikopterien ase- ym. järjestelmien arvioidaan maksavan vähintään 1500 miljoonaa markkaa.

Samaan aikaan reserviläisten kertausharjoitukset ovat rahapulan takia lähes loppuneet ja samasta syystä varuskuntia on lakkautettu puolustuskykyämme heikentäen. Puolustusvoimia tulee kehittää nimenomaan järjestämällä riittävästi kertausharjoituksia ja ylläpitämällä näiden joukkojen aseistuksen teknistä tasoa. Tähän emme tarvitse rambojoukkoja herkästi haavoittuvine miljardikoptereineen.

Kansalaisten perusturvallisuudesta vastaavalle poliisille ei herunut edes niitä joitakin kymmeniä miljoonia markkoja, jotka olisi kipeästi tarvittu lisääntyvän rikollisuuden hillitsemiseksi ja ylellisen turvallisuuden takaamiseksi.

Ja viis siitä vaikka toimeentulotukia leikataan, opettajat ovat pakkolomalla ja autoilusta on verotuksen avulla tehty lähes rikollista, kunhan vain rambojoukot perustetaan ja isot pojat saavat lelunsa. Jos tämä hanke toteutuu, on veronmaksajille turha valitella valtion rahapulaa!

Jouko Tammento