Lukijoilta

Kännykkä ei estä vilkuttamista

Jokin aikan sitten lehdessä oli mielipidekirjoitus, jonka mukaan kännykänkäyttäjät eivät pysty laittamaan autossa vilkkua päälle. Se ei ole kirjoittajan mielestä mahdollista, koska toinen käsi on joka tapauksessa varattu luuriin.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että lähes jokainen kännykänkäyttäjä hallitsee vilkun käytön myös puhuessaan, jos he hallitsevat sen ilman puhelintakin. Toisin sanoen, jos he eivät käytä vilkkua puhuessaan, he eivät sitä käytä myöskään silloin, kun puhelin on suljettuna. Koska ainakin minä pystyn yhdellä kädellä hoitamaan ratista kiinni pitämisen ja samalla vilkun viikseen kurkotuksen, ei kännykkä hetkauta mihinkään vilkunkäyttöäni.

Jos ajaminen kännykän kanssa on jollekin hankalaa, niin olen kyllä saanut huomata heidän ajavan tien syrjään parkkiin puhelun ajaksi.

En silti halua kiistää sitä tosiasiaa, etteikö vilkunkäyttö olisi sukupuuttoon kuoleva laji. Yhä useammin Turun keskustassakin ajellessa yksi jos toinenkin autoilija vaihtaa kaistaa tuosta vain, ilman minkäänlaista ennakkovaroitusta. Samoin risteyksissä ryhmittäydytään minne sattuu, vilkkua ei käytetä. Vika ei ole kuitenkaan kännyköissä, vaan kuljettajien pääkopissa.

Kännykällä Kiinaan