Lukijoilta

Naisen vaikea löytää
kesätöitä

Olen juuri kolmelta mahdolliselta kesätyönantajalta saanut kuulla, etteivät he voi ottaa minua töihin. Yksi näistä keskustelukumppaneista (miehiä he olivat tietenkin kaikki) sanoi suoraan, että naisia ei voi ottaa töihin, koska sosiaalitilat on suunniteltu vain yhdelle sukupuolelle (eli miehille).

Toinen sanoi välttelevällä äänellä, että kesän urakat eivät vielä olet tiedossa, joten työntekijöitä ei vielä oteta. - Jos soittaisin tuohon paikkaan keväämmällä, kuulisin vahingoniloisen äänen kertovan kaikkien kesätyöpaikkojen jo menneen.

Kolmas ilmoitti erittäin ylimielisellä äänellä, että jos heille on joskus sattunut eksymään naisia kesätöihin, nämä ovat olleet aivan muissa tehtävissä kuin minun haluamani työ. Tämä, jos mikä, on sukupuolista syrjintää.

Täytyykö minun vaihtaa alaa - ja ammattia myös siinä samalla; valmistun näet hyvin miehiseen ammattiin - voidakseni löytää itselleni kesätyötä. Pidemmästä ajasta kuin kuukaudesta (kesäkuu) ei ole kysymys, sillä astun armeijan palvelukseen heinäkuussa.

Työtä etsivä naispuolinen
tuleva ajoneuvoasentaja