Lukijoilta

Pohjoiskorealaiset eivät
ainoita nälkää näkeviä

Reuter<br />Kirjoittaja huomauttaa, ettei Pohjois-Korea ole ainoa maa, jossa nähdään nälkää
Reuter
Kirjoittaja huomauttaa, ettei Pohjois-Korea ole ainoa maa, jossa nähdään nälkää

Pohjois-Koreassa eli Korean Demokraattisessa Kansantasavallassa on puutetta ruoasta. Luonnononnettomuudet toisensa jälkeen ovat koetelleet maata. Jenkkiläisen tiedotusmafian talutusnuorassa kulkeva suomalainenkin media usein väittää Pohjois-Korean vaikeuksien johtuvan yhteiskuntajärjestelmästä. Aivan kuin vain sosialistisia maita tulvat ja kuivuudet koettelisivat.

En ole huomannut suomalaisten lehtien kertovan USA:n 30 miljoonasta nälkäisestä asukkaasta. Ei ole kuvia kaduilla yöpyvistä, roskalaatikoita penkovista ihmisistä. Detroitin kodittomille kerättiin aikoinaan makuupusseja. Paikallinen USA:n lähetystö hiiltyi asiasta kovin eikä suostunut ottamaan keräystulosta vastaan.

Aivan kuin Suomessakin, mummot ja vaarit tarvitsevat leipää ja hoivaa enemmän kuin taisteluhelikoptereita.

Lännen median lempilapsi on ollut Etelä-Korea. Sitä on kehuttu maasta taivaisiin. Nyt on näitä Etelä-Korea-faneja lyöty ikäänkuin mellakkapoliisin pampulla päähän raskaamman jälkeen vielä. Koko Etelä-Korean ihmeellinen talousihme on ollutkin pelkkä suuri kupla. Maa julistautunee pian maksukyvyttömäksi eli on konkurssitilassa. Eikö nyt tulisi suomalaistenkin lehtien vaatia Etelä-Korean valtavien poliisi-, vakoilu- ja sotavoimien pienentämistä minimiin. Pohjois-Koreaahan on näin vaadittu tekemään.

Elämme todella erikoisessa maailmassa. Jollekin on joku asia sallittu, jollekin taas ei. Aivan riippuen ystävien nimistä.

Demokratia lienee eniten pilkattu ja väärinkäytetty sana nykymaailmassa. Tuntuu kuin eniten aseita omistava maa olisi kaikista demokraattisin.

Reino Welling