Lukijoilta

Tuen leikkaus
kurittaa köyhää

Vastaus Virpa Puistolle hänen mielipidekirjoitukseensa ( 21.12.1997 ) 'Köyhiltäkö pois', kansanedustajalle, joka ei näytä ymmärtävän, että kun leikataan toimeentulon vähimmäistuista, niin se on pois käyhiltä.

Siirtääkseen syyn työttömien, syrjäytettyjen ja pienituloisten niskoille Virpa Puisto toteaa ... Ikäväksi tämä asia on koettu siksi, että toimeentulotuen perusosaan on sisällytetty henkilön itsensä maksama asumisen perusosa. Jos Virpa Puistolla olisi todellinen kosketus elävään elämään, hän tietäisi, että syy miksi asia koetaan ikäväksi, on se, että elämiseen tarkoitettua riittämätöntä rahamäärää taas leikataan. Ja mitä enemmän lapsia, sitä suurempi leikkaus.

Paikataanko taas kerran ahneuden ja taitamattoman hallinnon jälkiä niiden kustannuksella, jotka siihen ovat vähiten syyllisiä. Joilla ei ole ollut edes mahdollisuutta syyllistyä sellaisiin laiminlyönteihin ja virhearviointeihin, joiden satoa nyt niitetään. Tietysti, voihan syyksi katsoa sen, että on äänestänyt väärät henkilöt ajamaan yhteisiä asioita.

Matti Lindblom
(puolueeton),
pienituloisten edustaja,
TST ry:n toiminnanjohtaja