Lukijoilta

Työtön saa matkustaa
vain Euroopassa

Reuter<br />Kirjoittajalta jäivät Japanin ihmeet näkemättä, sillä matka Euroopan ulkopuolelle olisi vienyt ty öttömyyskorvauksen
Reuter
Kirjoittajalta jäivät Japanin ihmeet näkemättä, sillä matka Euroopan ulkopuolelle olisi vienyt ty öttömyyskorvauksen

Työvoimaviranomaiset eivät ole informoineet työttömiä riittävästi syksyllä voimaantulleesta laista, joka oikeuttaa työttömän viikon pituiseen ulkomaanmatkaan ilman, että hän menettää oikeutensa työttömyyspäivärahaan. Matkat Euroopan ulkopuolelle ovat kiellettyjä, joten Loimaan työttömän tulkinta, että työtön muka voisi matkustaa Karibialle menettämättä päivärahojaan, on virheellinen.

Jos taas matkasi kestää yli seitsemän työpäivää, et ole oikeutettu saamaan päivärahaa yhdeltäkään matkapäivältä. Nämä asiat jysähtivät tietoisuuteeni, kun suunnittelin matkaa tuttavaani tapaamaan Japaniin. Olen säästänyt viisi vuotta rahaa, että voisin toteuttaa matkani, mutta ilmeisesti työttömien on pakko vaan kuluttaa pienet rahansa Suomessa tai massaturismikeskuksessa Euroopassa. Työssäkäyvät voivat sensijaan käydä kaksi-kolme kertaa vuodessa virkistäytymässä ja akkujaan lataamassa ulkomailla.

Työtön muttei toimeton