Lukijoilta

Keskosille tarvittaisiin
lisää happikaappeja Tyksiin

TS/Tuula Heinilä<br />Kirjoittaja toivoo, että keskoslasten hoidon tueksi järjestettäisiin kansalaiskeräys
TS/Tuula Heinilä
Kirjoittaja toivoo, että keskoslasten hoidon tueksi järjestettäisiin kansalaiskeräys

Monia hyvin tärkeitä asioitta ei tule edes mieleen - ennen kuin rakas henkilö joutuu siihen tilanteeseen. Nuoret suurella rakkaudella odottavat esikoisensa syntymää - koti on jo valmistettu pienokaisen tulolle. Äiti on käynyt säännöllisesti neuvolassa kaikki pitäisi olla hyvin. Yht'äkkiä tuleekin lähtö sairaalaan. Lääkäri ilmoittaa sydäntä särkevän totuuden - äiti ei pääse kotiin ennen kuin vauva on syntynyt. Isä kertoo murheensa läheisilleen. Syntyy keskonen. Pienokainen tarvitsee välttämättä happikaapin - niitä voi olla toisinaan liian vähän.

Tyksi on turvallinen hoitopaikka - lääkärit ovat eteviä, ymmärtävät tuskaisen mielialan - samoin hoitajat. Äidille näytetään keskoset - se luo häneen rauhoittavan tunteen.

On monenlaisia keräyksiä - nyt ehdottaisin, että järjestettäisiin keräys keskosten happikaapin hankkimista varten Tyksiin. Rohkenen kääntyä Tyksin lastentautien ylilääkärin puoleen. Jos hän ehtisi kiireittensä keskellä kirjoittaa keräyslistan ja lähettää ne Turun eri piireihin, myöskin sen lähellä oleviin asutuskeskuksiin. Pankit ovat mielestäni parhaita sijoituskohtia niille. Hyvät ystävät - ajatelkaa kuinka monta pienokaista voisimme auttaa elämään? Muistakaamme rahalahjalla keskosia.

Leila Kautto
Suomusjärvi