Lukijoilta

Lapsi seuraa aikuisten
oppia liikenteessä

Viitaten kirjoitukseen (TS7.12.) punaisten valojen aikana tien yli kulkemiseen. Minulla on kaksi kouluikäistä lasta, nuorimmainen ensimmäisellä luokalla ja asumme aika vilkasliikenteisellä kadulla. Mutta onneksemme koulumatkoissa ei tarvitse ylittää katua, sensijaan kauhulla katselemme toisten oppilaiden katujen ylityksiä, varsinkin kun välinpitämättömät aikuiset näyttävät näille pienille taapertelijoille esimerkkiä ryntäämällä jopa juoksujalkaa päin punaisia. Lapset tottakai lähtevät perässä eli kuka vastaa, jos perässänne tuleva pienokainen jää auton alle?

Kyllä parasta olisi, että miettisitte ensin, kannattaako kulkea päin punaisia. Parasta on, että noudatetaan sääntöjä, myös hiljaisina hetkinä, sillä punaisia päin kulkemisesta tulee helposti tapa, jota ei sitten muista enää vilkasliikenteisenäkään aikana.

Vaaratilanteet kasvavat vielä talvella, myös me lastemme kanssa olemme olleet täpärällä kun auto ei pysähtynyt. Varovaisuus koskee meitä kaikkia, niin kävelijöitä kuin autoilijoita.

Lapsemme ovat monasti ääneen todenneet, äiti tuo täti menee päin punaisia, tai tuo setä menee päin punaisia. Silloin emme ole lapsia kieltäneet olkaa hiljaa. Jotkut ovat kuulleet lapsen huomautuksen ja katsoneet taakseen, luoden katseen, jopa kiukkuisen.

Kahden lapsen äiti