Lukijoilta

Mikä on työnantajan
vastuu ja velvollisuus

Lehtikuva<br />Kirjoittaja patistaa eduskunta säätämään lain, jossa määriteltäisiin työnantajan v elvollisuudet työnhakijaa kohtaan
Lehtikuva
Kirjoittaja patistaa eduskunta säätämään lain, jossa määriteltäisiin työnantajan v elvollisuudet työnhakijaa kohtaan

Jäin työttömäksi helmikuussa 1997. Aloitin heti aktiivisen työnhaun, koska olin sitä mieltä että työtä löytyy varmasti, jos on hyvä koulutus, on valmis oppimaan uutta ja vaikka vaihtamaan alaa, ei vaadi päätähuimaavaa palkkaa ja on valmis ottamaan vastaan määräaikaistakin työtä.

Olen oppinut tosi paljon näitten kuukausien aikana. Kävin ensin työnhakukurssin jossa opastettiin työnhakijoita tekemään ansioluetteloita ja hakemuksia nykyaikaiseen tyyliin, ja valmennettiin haastatteluun asti päässeitä antamaan hyviä vastauksia ja selviytymään testeissä hyvin tuloksin.

Tähän mennessä olen tehnyt noin 40 hakemusta, joista olen päässyt kymmeneen yritykseen haastateltavaksi. Olen ollut psykologisissa testeissä kolmessa yrityksessä ja myös yrityksen johdon sekä oman konsultin haastateltavana. Ei ole kuitenkaan onnistanut näissä ponnistuksissa, ja päätin soittaa yrityksiin kysyäkseni missä meni pieleen ja minkälaisia puutteita he olivat huomioineet minussa, koska valinta ei osunut kohdalle.

En saanut vastaukseksi muuta kuin että johto oli ollut hiukan eri mieltä yrityksen konsultin kanssa henkilövalinnassa. Ei muuta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Maalis- ja huhtikuussa olin määräaikaisessa työssä ja kaikki oli hyvin. Huhtikuun lopulla aloitin taas työnhaun. Pääsin kahteen haastatteluun toukokuussa ja kysyessäni mahdolliselta uudelta työnantajaltani koska aikovat valinnan tehdä, sain vastaukseksi että päätös kestää noin viikon. Kesäkuun puolessa välissä otin k.o. yrityksiin yhteyttä puhelimitse, koska minkäänlaista tietoa valinnoista ei ollut postitse tullut. Sain vastaukseksi että valinta siirtynee syksyyn, koska kesälomien takia ei ehditä opastaa uutta henkilöä tehtäviin.

Yritykset jotka ilmoittavat avoinna olevasta toimesta työvoimatoimistoon saisivat olla myös tarkkoja siitä, kenet he ilmoittavat yhteyshenkilöksi jolta tarvittaessa saa lisätietoja. Monet monet kerrat on käynyt niin, että k.o. henkilöä ei ole tavoitettu eri syistä. Aika turhauttavaa työnhakijalle.

Pian käykin niin, että myös minä, aktiivinen työnhakija, luovutan huonon kohtelun ja välinpitämättömyyden takia! Uusi laki voimaan Työnantajan velvollisuudet avoimen toimen ilmoituksessa.

Hyvää jatkoa kaikille työnantajille ja työnhakijoille.

Hän on palaverissa