Lukijoilta

DI-tutkinto Turun yliopistoon

TS/Arto Takala<br />Turun kaupungin ja neljän turkulaisen korkeakoulun suunnitelma mahdollistuttaisi Åbo Akademin DI-koulutuksen tuntuva n laajentamisen ja Turun yliopistossa DI-koulutuksen aloittamisen tutkinnon anto-oikeuksineen. Kirjoittaja patistaa varsinaissu omalaisia hankkeen taakse.
TS/Arto Takala
Turun kaupungin ja neljän turkulaisen korkeakoulun suunnitelma mahdollistuttaisi Åbo Akademin DI-koulutuksen tuntuva n laajentamisen ja Turun yliopistossa DI-koulutuksen aloittamisen tutkinnon anto-oikeuksineen. Kirjoittaja patistaa varsinaissu omalaisia hankkeen taakse.

Turussa ja koko Varsinais-Suomessa on koulutusasiat yleensä pystytty hoitamaan hyvin. Yksi suuri koulutuksellinen aukko on kuitenkin olemassa. Se on suomenkielisen diplomi-insinöörikoulutuksen puuttuminen.

Turun kaupunki ja kaikki neljä turkulaista korkeakoulua ovat nyt löytäneet tässä asiassa yhteisen sävelen. Varsinais-Suomen elinkeinoelämän kehittymisen turvaajaksi on saatu laadituksi yhteinen informaatioteknologian koulutussuunnitelma, joka antaisi mahdollisuuden suorittaa myös Turun yliopistossa diplomi-insinöörin tutkintoja informaatioteknologian keskeisillä alueilla.

Turun yliopiston tulisi siis saada DI-tutkinnon anto-oikeus. Niin välttämätön kuin tämä Varsinais-Suomen kehittymisen kannalta onkin, vaatii suunnitelman toteuttaminen kaikkien asiaan vaikuttavien tahojen saumattoman yhteistyön ja ennen kaikkea poliittista valtaa käyttävän opetusministeriön suostumuksen.

Turku on saanut jokaisen korkeakoulunsa vain kovan taistelun tuloksena. Siihen olemme tottuneet. Jälleen kerran tällaista taistelua koulutuksellisten olosuhteiden parantamiseksi Varsinais-Suomessa käydään; nyt informaatioteknologian suomenkielisen diplomi-insinöörikoulutuksen saamiseksi Turkuun.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Raskassoutuisen teknillisen tiedekunnan perustamisesta ei nyt ole kyse. Tavoitteena on korkeakoulujen yhteinen erillislaitos, joka keskittyisi rajatulle uuden informaatioteknologian ja elektroniikan alueelle. Tehty suunnitelma synergiaetuineen mahdollistuttaisi Åbo Akademin DI-koulutuksen tuntuvan laajentamisen ja Turun yliopistossa DI-koulutuksen aloittamisen tutkinnon anto-oikeuksineen.

Maakunnan kehittymistä uhkaava aivovienti Varsinais-Suomesta on nyt saatava loppumaan. Toivon, että kaikki varsinaissuomalaiset yhtyvät tähän taistoon. Varsinais-Suomen nuorisolle on saatava tasaveroiset mahdollisuudet tälläkin osaamisen alueella tulla kykeneviksi kehittämään omaa maakuntaansa.

Pentti Kosonen
Vararehtori
Turun yliopisto