Lukijoilta

Eläinaktivisteilla väärä osoite

Lehtikuva<br />Itsenäisyyspäivänä kettutarhan omistaja Markku Kuisma ampui haulikolla tarhalleen tunkeutuneita eläina ktivisteja. Tapahtumaketju on saanut takajaloilleen niin tarhojen puolustajat kuin vastustajatkin
Lehtikuva
Itsenäisyyspäivänä kettutarhan omistaja Markku Kuisma ampui haulikolla tarhalleen tunkeutuneita eläina ktivisteja. Tapahtumaketju on saanut takajaloilleen niin tarhojen puolustajat kuin vastustajatkin

Kuten jokunen aika sitten raiskatun puolustajaa syytettiin väkivallanteosta, voidaan samaan sarjaan liittää se, ettei suomalainen enää saa puolustaa omaisuuttaan taikka elinkeinoaan. Sanalla sanoen kuva lain oikeudenmukaisuudesta on pahasti vääristynyt.

Tietenkään ei ole oikein ampua, mutta sen enempää oikeutta ei ole eläinaktivistienkaan tehdä anarkistisia tuhojaan. Täytyy löytyä muita keinoja vaikuttaa, puolin ja toisin.

Se, ettei saa puolustaa omaisuuttaan, antaa vastapuolelle väärän viestin. Kaikki rikolliset tyypit kokevat sen kutsuna hämäriin töihin, ja poliisivoimathat ovat jo maassamme minimaaliset.

Onko eläinten suojelua se, että tarhatut eläimet päästetään vapaaksi? Ne eivät ole tottuneet hankkimaan itse ravintoaan tai pärjäämään luonnonolosuhteissa. Silloin ne takuuvarmasti kituvat ja kärsivät ennenkuin kuolevat.

Ja miksi ei eläinaktivistien ketjuja ole näkynyt siellä, missä todellista eläinten kidutusta on tapahtunut. Heitä ei koskaan ole nähty paheksumassa niitten navettojen ja karjatilojen ympäristössä, missä karja on kuollut ravinnon ja veden puutteeseen siivottomien lantapattereiden keskelle.

Turkistarhaajan intressissä on pitää hyvää huolta eläintensä kunnosta, koska vain siten hän takaa hyvälaatuisen turkiksen.

Neuvossa

Marja Troberg