Lukijoilta

Koululainen tarvitsee
iltapäiväkerhoa

Pienten koululaisten kodeissa eletään näinä päivinä jännittyneissä tunnelmissa. Syksyllä kaupunki lupautui ylläpitämään päiväkotien yhteydessä järjestettävät koululaisten iltapäiväkerhot vain syyslukukauden ajan eikä lopullista päätöstä kevätlukukauden osalta ole tiettävästi vielä tehty.

Kahden iltapäiväkerhoa käyvän lapsen äitinä tiedän miten tärkeä päiväkotien järjestämä turvallinen, luotettava ja asiantuntemuksella ylläpidetty iltapäivähoito on sekä lapsille että vanhemmille.

Viime viikkoina olemme lehdistä saaneet lukea kasvatusasiantuntijoiden lausuntoja siitä miten jo toiselle kymmenelle nouseva viikottainen tuntimäärä yksinoloa ilman aikuisen läsnäoloa johtaa yläasteikäisenkin koululaisen kohdalla ns. syrjäytymiseen ts. sisäiseen pahaanoloon. Jos ajattelemme 1. ja 2. luokan koululaisia, joiden koulupäivä on lyhyt (päättyy klo 12 tai 13), ilman iltapäivähoitoa heidän viikottainen yksinoloaikansa on jopa 17-22 tuntia! Tämä on mielestäni liian suuri taakka pienen ihmisen kannettavaksi. Lisäksi tulevat mukaan erilaiset vaaratekijät 7-8-vuotiaiden puuhaillessa useita tunteja yksinään ilman aikuisen valvontaa.

Yksi monien puolesta