Lukijoilta

Veli veljeä muistakoon

Lehtikuva<br />Kirjoittaja kehottaa sytyttämään kynttilät niiden aseveljien haudoille, jotka uhrasivat henkensä maamm e itsenäisyyden puolesta.
Lehtikuva
Kirjoittaja kehottaa sytyttämään kynttilät niiden aseveljien haudoille, jotka uhrasivat henkensä maamm e itsenäisyyden puolesta.

Maamme itsenäisyytemme aika on melko lyhyt, mikäli vertaamme sitä naapurimme Ruotsin kuningaskuntaan. Mutta olemme kuitenkin saavuttaneet kahdeksankymmenen vuoden itsenäisen aikakauden muiden Euroopan kansojen rinnalla.

Itsenäisyystaisteluja on valitettavasti jouduttu käymään, mutta mitkään taistelummekaan eivät ole olleet turhia, sillä ne ovat osoittaneet, että pidämme vapauttamme sekä kulttuuriamme suuressa arvossa.

Euroopassa on tapahtunut ja edelleen on tapahtumassa huomattavia muutoksia, joihin osa kansastamme suhtautuu jonkin verran epäröiden. Mitkä ovat EU:n ja Emun vaikutukset maamme itsenäisyyteen? Valitettavasti erimielisyyksiä on syntynyt muissakin Euroopan valtioissa, miten kyseiset asiat voitaisiin ratkaista kaikkia osapuolia tyydyttävällä tavalla.

Uudet asiat, kuten Nato-kysymys, askarruttavat etenkin monen entisen rintamamiehen ajatuksia, toivoen samalla, että jatkossakin puolustusvoimamme saisi toimia suomalaisen päällystön sekä koulutettujen sotilaittemme hallinnassa, sillä pystyimme hoitamaan asiamme itsenäisesti viimeisten sotiemmekin aikana. Olemmehan suomalaisia.

Näin suurena kansallisena juhlapäivänä toivomme, että kaikki ikäluokat edelleen huolehtisivat niistä tovereistamme, jotka ovat haavojensa takia kärsineet yli viiden vuosikymmenen.

Sytyttäkäämme kynttilämme niiden aseveljien haudoille, jotka uhrasivat henkensä maamme itsenäisyyden puolesta.

Siniristilippumme nouskoon jokaisen salkoon juhlapäivänä.

Kaikki on tehty, se mieliin painuu
kerran me päätämme päivämme nää.
Nuoret nyt jatkavat isien töitä
muistot vaan meistä jäljelle jää.

Vapaus Suomen, meille on pyhä
siis, veli, veljeä muistakoon.
Vielä joskus kohtaamme siellä
missä on paikka tuntematon?

V.malli -15
Eero E. Ekman