Lukijoilta

Ei virastoja ydinkeskustaan

TS/Arto Takala<br />Keskustaan pitäisi kirjoittajan mielestä saada pieniä ja suuria kauppoja sekä asuntoja. - Uusi TE-keskus o n havitellut mm. Aurakadun koulua toimipaikakseen.
TS/Arto Takala
Keskustaan pitäisi kirjoittajan mielestä saada pieniä ja suuria kauppoja sekä asuntoja. - Uusi TE-keskus o n havitellut mm. Aurakadun koulua toimipaikakseen.

Uusi vastaperustettu TE-keskus hakee toimitilojaan Turussa. Vaihtoehtoja on kuulema enää kaksi, kolme kappaletta ja kaikki sijaitsevat erittäin hyvillä liikepaikoilla Turun kaupungin keskustassa. Miksi tällainen keskus pitää sijaita kaupungin keskustassa?

TE-keskukset perustettiin syyskuussa tänä vuonna ja niissä asioivat yritykset, yrittäjät, maatalouden harjoittajat ja muut neuvoja tarvitsevat yksityishenkilöt. Kyseessä lienee palvelupiste, johon on ympätty aikaisemmin hajallaan olevat valtion, maaseutuelinkeinopiirin ja työvoimapiirin toiminnot. Siis tämä on lähinnä byrokraateista koostuva joukko eikä esimerkiksi suoranaisella myymisellä, ostamisella tai muulla kaupanteolla ole sen kanssa mitään tekemistä.

Turun kaupungilla on valmistumassa uusi keskustan kehittämissuunnitelma ja sen tarkoituksena on elävöittää keskustaa ja saada siitä toimiva ja liikenteellisesti hyvä alue. Keskustaan pitäisi saada pieniä ja suuria kauppoja sekä asuntoja. Vain virka-aikana toimivia virastoja ja laitoksia keskustaan ei tarvita, koska näillä on taipumus ruuhkauttaa päivällä ja autioittaa illalla keskustaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

TE-keskus on havitellut mm. Turun Suomalaisen Sp:n taloa, KOP-kolmiota ja Aurakadun koulua itselleen. Tietenkin on hyvä, jos korkean virkamiehen eli byrokraatin ei tarvitse mennä ulos kaupungin keskustasta ja lounaspaikoista, mutta tärkeää on myös turkulaisille veronmaksajille saada myytyä esimerkiksi Aurakadun koulu pikaisesti pois.

Valtion verovaroin ylläpidettävää Arsenal Oy:n omaisuutta pitää myös kaupata kiivaasti. Ostajia löytyy kaikille kohteille vapailta markkinoilta eikä sinne tarvita valtion omaa laitosta vuokralle.

TE-keskus voi hyvin sijoittua kaupungin laidalle väljään, mutta riittävän autopaikoituksen omaavaan paikkaan. Siellä voi sitten mahdolliset käyttäjät vierailla joustavasti ilman ruuhkia ja palata kotikuntaansa ja omaan toimipisteeseensä iloisella mielellä.

Yrittäjä m-42